BT Proje Grupları
*Amaçları
Konferans,seminer,gezi,eğlence gibi etkinlikleri düzenlemek
*Kimlerden oluşur?
Kendini ve okulunun geleceğini düşünen bir grup öğrenciden
*Neden BT Proje Grupları?
Okul çapında bir organizasyonda yer almak sadece kendi özgeçmişiniz için değil, ayrıca sizin sosyal gelişiminiz için de önemlidir.
IEU BT olarak bu seneden başlayarak yapılacak olan aktivitelere katkıda bulan öğrencileri bir nevi ödüllendirmek amacıyla bu proje grupları BT nin sitesinde yer alacak ve sadece isminizi google da aratan biri bile sizin okuldan sadece mezun olmadığınızı, sosyal etkinliklere de katıldığınız görebilecek.
*Yönetim Kurulu ile ilişkisi
Grup üyelerinden bir kişi yönetim kuruluna rapor vermekle yükümlüdür. Yönetim kurulu toplantılarına gerektiğinde katılabilir.
Çalışma Grupları
*Amaçları
BT üyelerinin kendilerini geliştirmek amacıyla aynı amaçla toplanmasını amaçlamaktadır. Örneğin, java öğrenmek istiyorsunuz yada python öğreneyim dediniz,belki sizinle aynı isteği olan insanlar var ama siz onları tanımadığınız için biraraya gelip birbirinizi teşvik edemiyorsunuz. Bu problemi çözebilmek amacıyla Çalışma Gruplarını oluşturduk.
*Kimlerden oluşur?
Aynı bilgiye ulaşmak isteyen bir grup BT gencinden.
*Neden?
Bilgisayar ve Yazılımcılar olarak genelde çok sosyal insanlar değiliz kabul edelim=)Çoğu insan birbirinden habersiz aynı şeyleri yapıyor yada kimseyi bulamadığı için yanında vazgeçiyor çalışmaktan, çalışma grupları sadece çalışmayı teşvik amaçlı kurulmuştur. Peki sadece çalışacak mısınız, tabiki hayır?!=)
Grup üyelerinden bir kişi yönetim kuruluna rapor vermekle yükümlüdür. Bu raporlar çok sık olmamakla birlikte, sadece nelerin yapılıp,nelerin yapılamadığına ve bir destek gerekiyorsa bunun nasıl sağlanabileceğine ışık tutma amaçlıdır.
Yazılım Geliştirme Grupları
*Amaçları
Büyük firmalar,uluslararası organizasyonlar ve yurtiçi diğer üniversiteler tarafından gerçekleştirilen yarışmalara katılmak.
Hobi amaçlı yada satış amaçlı genel yada özel yazılımlar üretmek
*Kimlerden oluşur?
Üretim odaklı,hırslı BT gençlerinden.
Yazılım geliştirme grupları kendi aralarından bir manager seçmelidirler.
*Neden?
Sen web tasarım biliyorsun, ben web programlama biliyorum,ama sen ve ben birbirimizi tanımıyoruz.Sen yazılım geliştirme forumunda web tasarım kısmına adını,bilgi seviyeni ve tecrübeni yazıyorsun bende web programlama kısmına yazıyorum.Sonra senin aklına bir fikir geliyor ve web programlama bilen birine ihtiyacın var,direk forumdan bulabiliyorsun.
Benim asıl isteğim burdan oyun programlama ile ilgili kişilerin çıkması ve bir araya gelip yazılım mühendisliği süreçlerini kullanarak güzel bir proje yapabilmeleri. Bu konu hakkında fikirlerinize açığım.
Grup üyelerinden bir kişi yönetim kuruluna rapor vermekle yükümlüdür. Bu raporlar sadece projenin gelişme sürecinin hangi boyutta olduğunu anlamak içindir, BT(aslında genel olarak siz) bir sorun varsa bu konuda neler yapabilir bu konu hakkında çözüm üretebilmektir amaç. Yine çok sık rapor beklenmemektedir. Birliktelik sağlanmışsa ve güzel bir proje yapılıyorsa zaten herkes projeniz ne durumda merak edecektir=)
Eğitim Grupları
*Amaçları
BT üyelerine istekleri doğrultusunda çağın gerektirdiği dilleri,tasarım araçlarını öğretebilmek.
*Kimlerden oluşur?
Gönüllü bir eğitimci ve en az 15 kişiden oluşur.
*Neden?
Eğitim gruplarının amacı çok barizdir. Belirli bir dalda yetenekli veya bilgili bir kişinin(büyük ihtimalle bir üst sınıfın) o dalda birşeyler öğrenmek isteyen insanlara yol göstermesi,onları desteklemesidir.
*Neden eğitim vermeliyim?
Bilgi paylaştıkça çoğalır. Eğitim verirken öğrenebileceğiniz çok şey olduğu gibi, eğitim verme tecrübesi edinirsiniz.Proje gruplarında olduğu gibi eğitim vereni teşvik için tüm eğitimciler BT nin resmi sitesinde yer alacaktır. Okul bünyesinde eğitim vermeniz büyük ihtimalle CV niz için büyük bir artı olacaktır.
*Derslere ne kadar devam etmeliyim?
Tabikide herhangi bir yoklama alınmayacaktır. Fakat, devam etmeniz sizin için faydalıdır ve önemlidir. Lütfen bu grupta olan arkadaşlar, ilk haftadaki öğrenme isteğinizi gelecek haftalarda ve aylarda da saklayın. Dersi kaçırmanız durumunda mutlaka neler olduğunu arkadaşlarınız aracılığla öğrenin.Bunun kolaylaşması amacıyla bir e-learning sistemi düşünüyonuruz. Bizi takip edin;)
Eğitim gruplarındaki öğrencilerden ders hakkında bir geri-dönüş beklenmektedir. Zaten eğitimci ile sürekli bir iletişim sağlanır.
Samet ÇAYKARA
Software Enginner Senior
IEU BT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı