Selamlar, öncelikle kendi ihtiyacımdan yola çıkarak ve tembelliğime yenik düşerek yazdığım bir kaç satır koddan bahsetmek istiyorum.
Malum hazırlık öğrencilerinin en büyük derdi kelime ve kalıp ezberlemek (yani benim en büyük sorum bu en azından). Nasıl daha kolay kelime öğrenirim ve bunları nasıl bir arada tutarım sorusu sonucu php ve mysql ile localhost üzerinde çalışan bir script yazdım. İngilizce kelime ve türkçe tanımını giriyorum sonra script bana karışık olarak kelime soruyor. Verdiğim cevapların doğru olup olmadığını karşılaştırıyor ve bu şekilde devam eden bir döngüsü var.
Scripti gören sınıf arkadaşlarım kullanmak istediği için sunucuma yükledim. Geliştirmeye değer mi emin değilim yani bu haliyle benim işimi görüyor aslında ama eğer bunun faydalı olacağını düşünürseniz; kodları paylaşabilirim yada isteyen arkadaşlarla beraber geliştirebiliriz.
Nasıl duyurulur bilmiyorum ama belki diğer sınıflardaki arkadaşlar da kullanmak ister. Herkes kelime ekleyebildiği için önümüzdeki yılların hazırlık öğrencilerine bilgi kaynağı olarak bırakılabilir diye düşünüyorum.
Fikir, öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Şuradan göz atabilirsiniz: http://www.paranoyak.org/ezberter
İyi çalışmalar.