Hazırlık öğrencileri için kelime öğrenme scripti

Moderatör: Yönetim Kurulu

Hazırlık öğrencileri için kelime öğrenme scripti

Mesajgönderen Mehmet Vefa » Pzt Şub 15, 2010 4:09 am

Selamlar, öncelikle kendi ihtiyacımdan yola çıkarak ve tembelliğime yenik düşerek yazdığım bir kaç satır koddan bahsetmek istiyorum.

Malum hazırlık öğrencilerinin en büyük derdi kelime ve kalıp ezberlemek (yani benim en büyük sorum bu en azından). Nasıl daha kolay kelime öğrenirim ve bunları nasıl bir arada tutarım sorusu sonucu php ve mysql ile localhost üzerinde çalışan bir script yazdım. İngilizce kelime ve türkçe tanımını giriyorum sonra script bana karışık olarak kelime soruyor. Verdiğim cevapların doğru olup olmadığını karşılaştırıyor ve bu şekilde devam eden bir döngüsü var.

Scripti gören sınıf arkadaşlarım kullanmak istediği için sunucuma yükledim. Geliştirmeye değer mi emin değilim yani bu haliyle benim işimi görüyor aslında ama eğer bunun faydalı olacağını düşünürseniz; kodları paylaşabilirim yada isteyen arkadaşlarla beraber geliştirebiliriz.

Nasıl duyurulur bilmiyorum ama belki diğer sınıflardaki arkadaşlar da kullanmak ister. Herkes kelime ekleyebildiği için önümüzdeki yılların hazırlık öğrencilerine bilgi kaynağı olarak bırakılabilir diye düşünüyorum.

Fikir, öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Şuradan göz atabilirsiniz: http://www.paranoyak.org/ezberter

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Vefa
çaylak

Öğrenci Numarası: 20090501065

Re: Hazırlık öğrencileri için kelime öğrenme scripti

Mesajgönderen Samet Çaykara » Cmt Mar 06, 2010 7:08 pm

Eline sağlık.
Doğru veya yanlış girilen kelimeleri databasede bir yerde saklarsan her kullanıcı için kullanıcı hangi kelimeyi doğru yaptığını görebilir veya belirli oran veya sayıda doğru yapılan kelime tekrar kullanıcının karşısına gelmez fln birde gorselligi arttırabilirsin. (tabiki wordlist de artsa fena olmaz ama synonym kelimeler fln war onları da düşünmen gerekecez.Bir ust level oluor bunlar.)Aklıma gelenler bunlar.
Kullanıcı avatarı
Samet Çaykara
>25
>25

Öğrenci Numarası: 20050501013

Dön Öneriler/İstekler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir