Aslında bildiğim kadarıyla okulda pek "javacı" yok. Ben de çok javacı sayılmam. Java ile ilgili bildiğim en temel şey karman çorman olduğudur
Tam da bu noktada anketvari bir sorum olacak.
Kullandığınız / önerdiğiniz / kendinizi yakın hissettiğiniz java geliştirme ortamı, uygulama sunucusu (application server), arayüz (gui), vs nelerdir?
Why or why not?
Hemen ben kendimce cevaplayayım.
Henüz üzerinde kesin bir karar veremedim ama ide olarak eclipse'i beğeniyorum. Gelişmiş eklenti desteği büyük bir etken bu konuda. Gelgelelim öte yandan netbeans de göz kırpıyor ve daha "rapid" geliştirmeye olanak sağlayacakmış gibi duruyor.
Arayüz konusunda swt'yi tek geçiyorum. Sistemin "native" arayüz objelerini kullandığından javanın bu konudaki hantallık problemini çözmüş gibi. Swt designer adlı eclipse eklentisi de drag&drop arayüz geliştirmeye olanak sağlıyor, çok kullanışlı.
Bu aralar kripto projesi için "web service container" gibi bir şey kullanmayı planlıyoruz. O alanı da incelediğimde Websphere çıktı karşıma, hala incelemelerim devam ediyor, ama kendisi iyi ve "eclipse ile iyi anlaşıyor" gibi. Bakalım biraz kullanayım tecrübelerimi -olursa- burdan paylaşırım.
Sizler ne düşünüyorsunuz? Java yazacak genç dimağlar nerelerden başlamalılar sizce?
"eclipse rules" "netbeans varken eclipse'e bakma bile" ya da "JBuilder", vs, vs. Hangisi?